Sportot ziemā - veselīgi, toties dārgi 2018-01-19

Droši vien lielākā daļa no Jums varētu piekrist, ka sports ir neatņemama cilvēku dzīves sastāvdaļa, jo kustoties attīstās cilvēka ķermenis un uzlabojas viņa veselības stāvoklis. Patiesībā sports atstāj tikai un vienīgi labu iespaidu uz cilvēka veselību.

Ir svarīgi sportot nepārtraukti, t.i., visu cauru gadu. Ņemot vērā to, ka Latvijā ir četri dažādi gadalaiki, tad sportošana, it īpaši ziemā, salīdzinot ar vasaru, var radīt dažādas grūtības.

Sportot vasarā ir daudz vienkāršāk nekā ziemā – vari doties rīta un vakara skrējienos, iet peldēties un spēlēt volejbolu tuvākajās pludmalēs, braukt izbraucienos ar savu velosipēdu u.c. Pats galvenais ir tas, ka Tev ne par skriešanu, ne peldēšanu, ne volejbola spēlēšanu nav jāmaksā, līdz ar to vasarā pastāv ļoti plašas iespējas aizpildīt savu laiku ar sportiskām aktivitātēm, savukārt... Ko darīt ziemā, kad laukā ir jūtami auksts? Pludmalē volejbolu taču nespēlēsi!

Protams, arī ziemai ir savi sporta veidi, kurus nav iespējams veikt vasarā, piemēram, slidošana, slēpošana, braukšana ar sniega dēli u.c.

Būtiski piebilst, ka, lai nodarbotos ar kādu no ziemas sporta veidiem, ir nepieciešams piemērots apģērbs. Apģērbs īstenībā ir līdzeklis, ar kura palīdzību ikviens var pasargāt sevi no ārējās vides ietekmes, kas ziemā ir īpaši būtiski, jo ar piemērotu apģērbu iespējams izvairīties no apsaldēšanās, kas var radīt dažādas problēmas cilvēka veselībai, tāpēc apģērba izvēles process ir ļoti svarīgs. Diemžēl šis process var būt salīdzinoši grūts, jo mūsdienās ir ļoti daudz uzņēmumu, kas piedāvā iegādāties apģērbu sportošanai ziemā.

Ja vēlēsies slēpot, slidot vai snovot, ir jāņem vērā, ka šiem sporta veidiem ir nepieciešams aprīkojums (piemēram, slēpes, nūjas, aizsargbrilles, varbūt pat ķivere, snovborda dēlis, slidas u.c.). Ja vēlies kvalitatīvu aprīkojumu, piemēram, lai būtu 100% drošs, ka slēpojot nesalūzīs Tavas slēpes un nūjas, tad Tev būs jāšķiras no diezgan lielas naudas summas, kas var radīt nepieciešamību aizņemties kādu no ātrajiem kredītiem. Protams, vari iegādāties arī lētāku aprīkojumu un neveikt aizņēmumu, toties vai Tu būsi pilnīgi drošs par aprīkojuma kvalitāti?!

Svarīgi pieminēt, ka ziemas sporta veidiem ir vajadzīga arī vieta, kur to darīt. Piemēram, ja vasarā par to, ka brauci ar savu velosipēdu pa pilsētas ceļiem vai devies peldēties uz tuvāko pludmali, Tev nebija lieki izdevumi un Tev nevienam nebija par to jāmaksā, tad slidojot, slēpojot vai snovojot šādi izdevumi var rasties, jo ne jau visiem pie mājas atrodas dīķis, uz kura var slidot, un kalns, uz kura var slēpot vai snovot. Bieži vien cilvēki dodas slidot uz slidotavām un slēpot uz dažādiem ziemas atpūtas kompleksiem, par kuriem ir jāmaksā.

Protams, ziemā var darīt arī daudz ko citu (ne tikai slēpot, snovot, slidot), bet, piemēram, ir tādi kaislīgi skrējēji, kas savus skriešanas treniņus nepārtrauc arī ziemas laikā. Tāpat ziemā var nodarboties arī ar peldēšanu, kas ir viens no veselīgākajiem sporta veidiem visā pasaulē un kas ļoti labi ietekmē visu cilvēka organismu. Lai peldētu, droši vari doties uz tuvāko baseinu, tomēr Tev ir jāņem vērā, ka tā vairs nav pludmale un ka par atrašanos baseinā būs jāmaksā noteikta maksa.

Neskatoties uz to, ka sportošana ziemā var izmaksāt diezgan dārgi, vairums ārstu un citu speciālistu viennozīmīgi iesaka sportot ziemā, jo fiziskajām aktivitātēm svaigā gaisā ir liela nozīme - sportošanas laikā cilvēks elpo īpaši dziļi, tādā veidā uzņemot daudz skābekļa, kas ir nepieciešams visam organismam, tāpēc nesēdi pie TV un sāc apsvērt domu par sportošanu ziemā!