Izlasi pirms aizņemies! Atbildīga aizņemšanās! 2017-05-24

Atbildīga aizņemšanās, kas tas ir? Vienā vārdā to nevar izskaidrot, tāpēc turpmākais teksts iespējams Tev palīdzēs saprast frāzes: atbildīga aizņemšanās būtību.

Ātrais kredīts iespējams var uzlabot Tavu ikdienu un dzīves līmeni, tomēr tikai tad, ja to vari atļauties. Ātrais kredīts ir papildus atbildība un saistības, neskatoties uz tā apmēru. Tādēļ pirms ātrā kredīta ņemšanas izvērtē, cik stabili ir Tavi ienākumi vai spēsi samaksāt visu maksājumu vai tā daļu, atbilstoši mēneša maksājumam.

Iespējams Tu esi iztērējis vairāk naudas, nekā biji plānojis vai vēlies iegādāties kādu sen kārotu lietu un kredīta ņemšana var šķist ātrs, viegls un labs veids kā gūt ātri papildus līdzekļus, taču šī kredīta atmaksa reizēm var būt lēna un dārga.

Bieži vien kredīts ir nepieciešams, tomēr ir tik daudz dažādu kredītu veidu ar dažādām procentu likmēm un nosacījumiem, ka Tev iespējams ir grūti izvēlēties. Noteikti izvērtē dažādas kredītu kompānijas, to nosacījumus, lai pēc iespējas gudrāk aizņemtos un izvairītos no negatīvām sekām.

Īsi padomi, ko vērts ievērot pirms kredīta ņemšanas:

  • Izvērtē kredītu sniedzēju piedāvājumus;
  • Noskaidro kāda ir kopējā summa, kas būs jāatmaksā;
  • Vai nepieciešams nodrošinājums (ķīla);
  • Pārdomā aizņemšanos (ja vēlies nopirkt kādu lietu, apdomā vai tiešām Tev tā nepieciešama!);
  • Neaizņemies, ja vēlies ar jauno kredītu dzēst jau esošo (-os);
  • Iepazīsties ar bezprocentu kredītu piedāvājumiem (tie ir vilinoši, taču reizēm % likmes gadījumā, ja nevari to laikā atmaksāt ir augstākas);
  • Noskaidro kredīta pirmstermiņa atmaksas noteikumus.

Par atbildīgu aizņemšanos varētu runāt gari un plaši, taču pats galvenais ir Tev pašam saprast: pirms aizņemies, izvērtē nepieciešamību pēc kredīta un savas iespējas atmaksāt vēlamā kredīta summu! Aizņemies atbildīgi!