Ietaupi, braucot uz darbu ar velosipēdu 2018-05-17

Ar katru gadu ievērojami palielinās velobraucēju skaits - arī šis gads nav izņēmums - un tas pat ir viegli izskaidrojams fakts, jo braukšanai ar velosipēdu ir daudz plusu - tā ne tikai spēs uzlabot Tavu fizisko un garīgo veselību, bet arī ietaupīt ievērojamus naudas līdzekļus. Protams, ja ikdienā uz darbu ir jāveic lieli braukšanas attālumi, tad velosipēds noteikti nebūs piemērotākais un atbilstošākais transportlīdzeklis, un nekas cits neatliks, kā doties uz darbu ar savu auto vai sabiedrisko transportu. Tomēr, ja Tava darbavieta atrodas tikai dažu kilometru attālumā no mājām, iesakām uz to doties ar divriteni.

Cik izmaksā braukšana ar velosipēdu?

Nekādu degvielas izmaksu, dārgu remontu un autoservisa izdevumu, nekāda ceļa nodokļa un tehniskās apskates! Tie ir tikai daži no ieguvumiem, kas palīdzēs Tev ietaupīt, ja automašīnu nomainīsi pret velosipēdu. Protams, nevajag aizmirst arī to, ka laba un kvalitatīva velosipēda iegāde var izmaksāt daudz, taču vienmēr pastāv iespēja izmantot palīdzību kā kreditsvisiem.lv ātro kredītu salīdzinājumu, lai iegūtu vispiemērotāko aizdevumu Taviem tēriņiem un vajadzībām.

Var gadīties, ka arī velosipēdam būs nepieciešama apkope un pēc ilgstošākas lietošanas arī kāda detaļa, taču tā noteikti izmaksās daudz mazāk nekā auto remontēšana.

Iespējams, ka, regulāri braucot ar velosipēdu, būs iespējams ietaupīt naudu veselības izdevumiem, jo riteņbraukšana viennozīmīgi uzlabo cilvēka pašsajūtu, fizisko un garīgo veselību.

Naudu, kuru ietaupīsi, braucot uz darbu ar velosipēdu, varēsi tērēt un ieguldīt citur. Vasara vairs nav aiz kalniem, un šo naudu iespējams varēsi izmantot kādam vasarīgam izbraukumam vai ceļojumam uz ārzemēm ar savu ģimeni un/vai draugiem. Kā liecina dažādi pētījumi, vasarās cilvēki ceļo visbiežāk, tāpēc būtu vēlams ietaupīt naudu kādam izbraucienam. Ir taču jauki, ka atvaļinājuma laikā vari doties tur, kur vēlies!

Cik izmaksā braukšana ar automašīnu?

Pat tādā gadījumā, ja velosipēda iegāde izmaksās salīdzinoši lielu naudas summiņu, tas viennozīmīgi būs daudz lētāk par automašīnu. Visiem zināms, ka automašīnu cenas ir dažādas, un tās nebūt nav mazas. Iegādājoties automašīnu, ir jārēķinās ar dažādiem citiem izdevumiem, piemēram, transportlīdzekļa īpašuma tiesību reģistrāciju CSDD, jaunas OCTA un/vai KASKO polises iegādi, automašīnas tehnisko apskati, varbūt pat ceļa nodokļa samaksu u.c., kas kopumā var sasniegt vairākus simtus eiro. Iegādājoties velosipēdu, šīs izmaksas pilnībā atkrīt!

Noteikti jārēķinās ar to, ka Tavai automašīnai būs nepieciešama regulāra apkope, kas savā ziņā prasīs nelielus naudas līdzekļus, - tīrīšana, mazgāšana, detaļu apmaiņa, logšķidruma iegāde, motoreļļas maiņa u.c. It kā sīkums, bet tajā pašā laikā tas prasa daļu no finansēm.

Iegādājoties auto, ikviens cer, ka tas nebūs jāremontē, tomēr dzīvē gadās visādi. Gribētos teikt, ka tā ir kā laimes spēle - vai nu paveiksies, vai arī nē. Protams, visi no mums vēlas laimēt, tomēr dzīvē notiek tā, kā notiek. Reizēm remonts mēdz prasīt lielus naudas līdzekļus, it īpaši tādā brīdī, kad naudas ir vismazāk, vai tā jau ir ieguldīta/nepieciešama kaut kam citam, piemēram, veselības izdevumu segšanai, kas tomēr ir prioritāte.

Tāpat, braucot ar automašīnu uz darbu, Tev noteikti būs jārēķinās ar sastrēgumiem, kuri vērojami it īpaši darba dienu sākumā un beigās. Iespējams, ka ar velosipēdu nokļūsi mājās daudz ātrāk, nekā braucot ar auto, tāpēc apsver iespēju - varbūt ir vērts iegādāties velosipēdu jau tagad?! Velosipēds noteikti būs arī lielisks veids, lai lieliski pavadītu siltos pavasara un vasaras vakarus kopā nelielos izbraucienos ar draugiem un ģimeni.